Жор: Маханд 1 кг машиндсан мах 1 жижиг бөөрөнхий сонгино давс соёо соус булгоги мах амтлагч аяганий тал агшаасан будаа. 2 соуснаасаа 1,1 халб хийгэд бүгдий н холиод амтлаад, аяганд хуйтэн ус хийгээд тэр усандаа гараа норгоод махаа таслан авч бөөрөнхийлөнө. Хайруулийн тавгаа тослоод махаа өрж тавина. Ногоо – төмсөө жижигдүү 5-6 төмс 4-5 хүнд тааруулж мөн 1 лууван, томдуу хэрчиж давстай усанд дутуу чанана. Брокли 5-6 мучир хурэн манжин мөн 5-6 нимгэн хэрчим түүхийгээр нь дарж хийнэ. (Өөр бусад дуртай ногоогоо хийж болно). Соус бэлдэхдээ томато соус 3 халб 4 халб зөөхий 2 аяга ус давс саxар 1 халб гурил хийж соус бэлдэж болно. Би солонгос ногооний зутан шөл 1 литр хуйтэн усанд зуурч сайн хутгаж буцалгаад мах ногоонууд дээрээ хийгээд дуковэнд 200 хэмд 30-40 мин жигнээд гаргасан. Ногооний зутан маан өтгөн учраас дээрээс н ахиж ус хийж шингэлж болно. Бөөрөнхий махаа түүхий байхад нь түүхий өндөг хийж барьцалдуулж болно. Шөл нь өтгөн болохоор мах задрахгүй. Мөн плиткэн дээр зөөлөн гал дээр 35-40 мин жигнэж хийж болно.
http://www.sweetkitchen.mn/
Эх survalj : Өглөө.мн